Ruata F.lli S.p.A. - Gocciadoro

Ruata F.lli Spa Gocciadoro company, located in north of Italy, has been producing and selecting the best Italian Olive Oils for three generations.
Products of our mill are: Extra Virgin Olive Oil, Grape seed Oil, Pure Olive Oil, Pomace Olive Oil, Organic Oils, flavoured Oils and D.O.P. (Protected Origin).
We also pack Sunflower oil, Corn oil, Soya oil, Rape oil, Pumpkin seed oil, walnut oil, linen oil.
Ruata F.lli Spa is specialized in supplying Whole services, catering, Supermarkets, processors and food industries and is fully export oriented all around the world.
Product reliability, full certifications BRC-IFS-ISO as well as prompt and efficient service, are our main strong points to satisfy current market and customer requirements demanding quality guarantee.

La Ruata F.lli S.p.A. Gocciadoro, localizzata nel Nord Italia, seleziona e produce i migliori oli di oliva italiani da oltre tre generazioni.
I prodotti del ns. oleificio sono: Olio Extra Vergine di Oliva, Olio di Vinacciolo, olio di Oliva, Olio di Sansa, oli Biologici e Aromatizzati. Imbottigliamo anche Oli di Girasole, Soya, Colza, Zucca, Noce e Lino.
RUATA F.LLI SPA è specializzata nella fornitura a grossisti, catering, supermercati, trasformatori ed industrie alimentari ed esporta in tutto il mondo.
L'affidabilità, completa certificazione BRC-IFS-ISO, insieme al pronto ed efficiente servizio sono i ns. principali punti di forza per soddisfare l'attuale richiesta di qualità garantita del consumatore.

Year of establishment:

1991

Number of employees:

FROM 20 TO 49 EMPLOYEES

Annual turnover:

over 25 milion Euro

Reference year of turnover:

2022

Export turnover:

From 5 to 15 million Euro

Activities:

FOOD INDUSTRIES

Production of olive oil mainly not own production

Product of refined or crude oil from oily seeds or oily fruit mainly not own production

Wholesale trade of edible oil and fat of vegetable or animal origin

Packaging and boxing of food items


Gocciadoro Headquarter.


Gocciadoro Quartier Generale.


Tecnologia e tradizione di Gocciadoro - Technology and tradition by Gocciadoro.


Intervista a Luca Ruata al Cibus di Parma.


Intervista a Luca Ruata durante l'FHT a Bangkok.

Assortment Gocciadoro

Company:

F.LLI RUATA SPA - GOCCIA D'ORO

Telephone:

+39017240811

Address:

FRAZIONE BAROLI 107-12040 BALDISSERO D'ALBA ITALY

City:

BALDISSERO D'ALBA (CN)

Zip Code:

12040

Social media:

No business proposals uploaded

Perfumed and intense to bring out the true flavor of Italian kitchen.
Characteristics:
This Extra Virgin Oil is born only from prestigious Olives and from the legendary quality of Italian olive groves. The secret is to be found in the commitment, the passion and the experience handed down through the generations of the Ruata family, which was able to select only the best Italian olives strictly controlled at all stages of the production process.
The result of this careful selection is an oil of undisputed quality, whose traceability is 100% guaranteed and certified by the Mipaaf Control Body - Italy.
Serving Suggestion:
Perfect both raw in the salad or in grilled dishes as a steak and used during cooking, this extra virgin olive oil will make you relive the taste experience of freshly pressed olives on any dish.
This extra virgin olive oil expresses its excellent flavor on raw meat, a typical dish in Piedmont, or simply tasted with a piece of bread in order to enhance the taste without distractions.

Profumato ed intenso per esaltare il vero sapore della cucina italiana.
Caratteristiche:
Solo da Olive prestigiose e dalla leggendaria qualità degli oliveti italiani può nascere questo Extra Vergine. Il segreto va ricercato nell'impegno, nella passione e nell'esperienza tramandata attraverso le generazioni della famiglia Ruata, atti a selezionare solo le migliori olive italiane e rigorosamente controllate in tutte le fasi del processo produttivo.
Il risultato di questa oculata selezione è un olio di qualità indiscussa, la cui tracciabilità è garantita al 100% e certificata dall' Ente di controllo Mipaaf - Italia.
Suggerimenti in cucina:
Perfetto sia crudo nell'insalata o pietanze alla griglia come la bistecca sia utilizzato durante la cottura, questo olio extra vergine di oliva farà rivivere l'esperienza di sapore delle Olive appena spremute su qualsiasi piatto.
Questo olio extra vergine di oliva esprime il suo eccelso sapore sulla carne cruda, piatto tipico in Piemonte, oppure gustato semplicemente con un pezzo di pane al fine di esaltarne il gusto senza distrazioni.



For everyday gourmet dishes
Characteristics:
It is only from the best olives that the "Classico" Goccia d'Oro extra virgin olive oil is born, an oil with a marked taste that will enhance every dish you'll make.
"Classic" extra virgin olive oil is a fundamental ingredient for everyday cooking, both for simple and elaborate recipes.
A must in every kitchen, a classic on every table, capable of adapting to every style, giving your food something extraordinary.
Serving Suggestion:
"Classic" extra virgin olive oil is one of your most irreplaceable companion in the kitchen in the most varied preparations, perfect both raw for salads and mayonnaise and cooked for fried food, grilled and baked dishes. It adds a fruity note to the taste of sauces, roasts and side dishes, making them pleasing to every palate.

Per piatti gourmet di tutti giorni.
Caratteristiche:
È solo dalle migliori olive che nasce l'Olio extra vergine "Classico" Goccia d'Oro, un olio dal gusto marcato che esalterà ogni vostro piatto.
L’olio extra vergine di oliva "Classico" è un ingrediente fondamentale per cucinare tutti i giorni, sia per ricette semplici che elaborate.
Un must in ogni cucina, un classico su ogni tavola, capace di adattarsi ad ogni vostro stile donando ai vostri cibi una marcia in più.
Suggerimenti in cucina:
L’olio extra vergine di oliva "Classico" è il vostro compagno insostituibile in cucina nelle più variegate preparazioni, perfetto sia a crudo per insalate e maionese, sia cotto per fritture, pietanze alla griglia e al forno. Aggiunge una nota fruttata al gusto di sughi, salse, arrosti e contorni, rendendoli piacevoli ad ogni palato.



Simple and light taste, ideal for many preparations.
Characteristics:
The "Goccia d'Oro" Sansa Oil is obtained from the dosed combination of the best Extra Virgin Olive Oils with the Olive Oil of Sansa.
This Oil highlights all the features that distinguish Goccia d'Oro products: attention to quality, balance in taste and research in innovation.
Its remarkable resistance to high temperatures compared to other vegetable and animal oils makes it particularly suitable for frying.
Serving Suggestion:
Due to its lightness and high smoke point, it is a product suitable for various uses in the kitchen, especially for immersion frying.
Also excellent in bread making and for the preparation of the dough for pizzas, donuts, bread and cakes, or as a condiment with a light and balanced taste.

Sapore semplice e leggero, ideale per tante preparazioni.
Caratteristiche:
L’Olio di Sansa "Goccia d'Oro" è ottenuto dall’abbinamento opportunatamente dosato dei migliori Oli Extravergini con l' Olio di Sansa di Oliva.
Questo Olio mette in evidenza tutte le caratteristiche che contraddistinguono i prodotti Goccia d'Oro: attenzione alla qualità, equilibrio nel gusto e ricerca nell' innovazione.
La sua notevole resistenza alle alte temperature rispetto agli altri oli di origine vegetale ed animale lo rende inoltre particolarmente indicato per le fritture.
Suggerimenti in cucina:
Per la sua leggerezza e l'elevato punto di fumo è un prodotto adatto per vari usi in cucina, soprattutto per le fritture ad immersione.
Ottimo anche nella panificazione e per la preparazione dell'impasto per pizze, ciambelle, pane e torte, oppure come condimento dal gusto leggero ed equilibrato.



A healthy oil to use in the kitchen as an alternative to the traditional olive oil
Characteristics:
There is a profound link between Vinaccioli oil and Goccia d'Oro. In fact, we were among the first pioneers to introduce this product on the local market, realizing its important health properties. Grape seed oil is obtained by pressing small seeds from grape berries (Vitis Vinifera) and each berry contains oil, minerals, vitamins and natural antioxidants. The exceptional properties of this oil have allowed us to increase its production so much that today it is one of the most appreciated products. Take advantage of the versatility and health benefits of our Grape seed oil with its delicate flavor, high smoke point and omega 6 fatty acids that make it a unique and complete product.
Serving Suggestion
"Enjoy our Grapeseed oil in order to give to your dishes an extra touch, for baked goods or to prepare tasty fried food, thanks to its 420 ° F / 215 ° C smoke point.
The excellent emulsifying properties make it ideal for preparing mayonnaise or creamy products, even if chilled. Try it also for marinating fish and as a dressing on the salad."

Un olio salutare da utilizzare in cucina come alternativa al tradizionale olio di oliva
Caratteristiche:
Tra l'olio di Vinaccioli e l'azienda Goccia d'Oro il legame è profondo. Siamo stati infatti tra i primi pionieri ad introdurre questo prodotto sul mercato locale, intuendone le importanti proprietà salutistiche. L'olio di Vinaccioli viene ottenuto per spremitura dei piccoli semi ottenuti dagli acini dell'uva (Vitis Vinifera) e ogni acino contiene olio, minerali, vitamine e antiossidanti naturali. Le proprietà eccezionali di questo olio ci hanno permesso di incrementarne la produzione tanto che ad oggi risulta essere uno dei prodotti più apprezzati. Approfitta della versatilità e dei benefici sulla salute del nostro olio di Vinaccioli con il suo sapore delicato, l'elevato punto di fumo e gli acidi grassi omega 6 che ne fanno un prodotto unico e completo.
Suggerimenti in cucina:
"Gusta il nostro olio di Vinaccioli per dare un tocco in più ai tuoi piatti, oppure in cottura per prodotti da forno o per la preparazione di fritture gustose, grazie al suo punto di fumo di 420°F / 215°C.
Le eccellenti proprietà emulsionanti lo rendono ideale per la preparazione della maionese o per prodotti cremosi, anche se refrigerati. Provalo anche per la marinatura del pesce e come condimento a crudo sull'insalata."



Aceto Balsamico di Modena P.G.I.
The history of Balsamic Vinegar on your tables
Characteristics:
It is from the fermentation and aging of wine vinegar with the cooked must also called "saba" with aromas and spices that the IGP Balsamic Vinegar of Modena is born, a typical product of the lands of Modena and Reggio Emilia, a great classic with a intense bouquet of aromas in perfect balance with a pleasant balsamic acidity. We at Olio Goccia d'Oro offer to you this legendary condiment in multiple formats in order to meet your needs as much as possible, giving your tables dishes a historic taste.
Serving suggestions:
The best way to enhance our Balsamic Vinegar is to use it together with a pinzimonio of raw vegetables such as ratatouille or fancy salads. However, it will also give its best in sauces and sauces for lean roasts and game, as well as stews and stewed red meats.

Aceto Balsamico di Modena I.G.P.
La storia dell'Aceto Balsamico sulle vostre tavole
Caratteristiche:
È dalla fermentazione e dall’invecchiamento dell'aceto di vino con il mosto cotto detto anche “saba” con aromi e spezie che nasce l’Aceto Balsamico di Modena IGP, prodotto tipico delle terre di Modena e Reggio Emilia, un grande classico con un intenso bouquet di aromi in perfetto equilibrio con una piacevole acidità balsamica. Noi di Olio Goccia d'Oro vi proponiamo questo condimento leggendario in più formati al fine di andare il più possibile incontro alle vostre esigenze, donando alle vostre tavole un gusto storico.
Consigli d'uso:
Il miglior modo per valorizzare il nostro Aceto Balsamico è utilizzarlo insieme ad un pinzimonio di verdure crude come la ratatouille o insalate a fantasia. Tuttavia saprà dare il meglio anche in sughi e salse per arrosti magri e di selvaggina, oltre a spezzatini e carni rosse in umido.