Azienda Agricola La Spora-Tartufi Freschi e Conservati

Our family-run company has specialized over the years in the cultivation and marketing of fresh truffles, naturally present in our lands located in the upper valley of the Sangro river, in an area straddling Abruzzo and Molise, from always generous producers of the precious tuber. It has also dedicated itself to the preparation of preserved truffles, sauces, condiments and truffle-based food specialties.


The naturalness of the ingredients is accompanied by passion and seriousness in the choice and preparation of the products, so as to bring their fresh goodness all over the world.
La nostra azienda a conduzione familiare, si è specializzata nel corso degli anni nella coltivazione e commercializzazione di tartufi freschi, presenti naturalmente nei nostri terreni situati nell'alta valle del fiume Sangro, in un territorio a cavallo tra l'Abruzzo e il Molise, da sempre generosi produttori del prezioso tubero. Inoltre si è dedicata alla preparazione di tartufi conservati, salse, condimenti e specialità alimentari al tartufo.


La naturalità degli ingredienti viene accompagnata dalla passione e dalla serietà nella scelta e nella preparazione dei prodotti, in modo da portare la loro fresca bontà in tutto il mondo.

Year of establishment:

2012

Number of employees:

UP TO 2 EMPLOYEES

Annual turnover:

between 0.5 and 2.5 million Euro

Reference year of turnover:

2022

Export turnover:

From 75.000 to 250.000 Euro

Activities:

AGRICULTURAL CULTIVATION AND PRODUCTION OF ANIMAL PRODUCTS, HUNTING AND RELATED SERVICES

FOOD INDUSTRIES

PROCESSING AND PRESERVATION OF FRUIT AND VEGETABLES

PRODUCTION OF OTHER FOOD PRODUCTS

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Company:

AZIENDA AGRICOLA LA SPORA DI FRANCESCO LE DONNE

Telephone:

+39 3493219895

Address:

CONTRADA BARONE GRLLI

City:

ROCCARASO (AQ)

Zip Code:

67037

Social media:

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FETTE (Tuber Aestivum a fette, olio e sale) Il Carpaccio di Tartufo Nero Estivo in acqua, olio, sale e aromi, è disponibile in vasetti di vetro di diversi formati. Il Tartufo estivo affettato pronto per l’uso è ottimo per la preparazione di antipasti, primi piatti e per insaporire qualsiasi ricetta al tartufo. Come cucinare il Carpaccio di Tartufo: Da usare come condimento a freddo oppure scaldare leggermente per evitare di disperdere il sapore del tartufo, e utilizzare come condimento insieme all’olio presente nel vasetto per carpacci di carne e pesce, bruschette, crostini, tagliatelle, tortellini e per insaporire qualsiasi pietanza. Dose consigliata 10-12gr a persona. SLICED (sliced Tuber Aestivum, oil and salt) The Black Summer Truffle Carpaccio in water, oil, salt and flavourings is available in glass jars of different sizes. Sliced Summer Truffle ready for use is excellent for preparing appetizers, first courses and for flavouring any recipe with truffle. How to cook the Truffle Carpaccio: To be used as a cold seasoning or heated slightly, so as to prevent the truffle flavour from being lost; use as a seasoning together with the oil left in the jar for meat and fish carpaccios, bruschette, canapés, tagliatelle and tortellini, as well as to add flavour to any dish. Recommended dose: 10-12 g per person.



La disponibilità varia in base alla stagione, contattateci per info. The availabilty changes on season, contact us for info



CREMA (Funghi, tartufi, olive, acciughe, olio e sale) La Salsa Tartufata è uno tra i prodotti al tartufo più consumato per la facilità con cui può essere cucinata, il grandissimo numero di ricette a base di tartufo che si possono realizzare. Come cucinare la Salsa Tartufata: Pronta all’uso, facile da cucinare, può essere consumata a temperatura ambiente o scaldandola leggermente in un pentolino. Si consiglia di utilizzarla senza l’aggiunta di altri ingredienti, anche se il suo sapore si sposa benissimo con l’olio extra vergine di oliva, il burro, parmigiano o qualsiasi altro tipo di condimento che la fantasia vi suggerisce. La Salsa Tartufata è un prodotto molto versatile e ben si presta per la preparazione delle più svariate ricette a base di tartufo: fettuccine, tagliatelle, risotti, pasta all’uovo, bruschette, crostini, pizze, ripieni per ravioli e ravioloni, frittate al tartufo, trota arrosto, secondi di carne e pesce. La dose consigliata è di 20/25 gr a persona.CREAM (Mushrooms (Agaricus Bisporus)50%, Summer truffle (Tuber Aestivum Vitt.)6%, olive oil, black olives, anchovies, salt, aroma) Truffle Sauce is one of the most widely consumed truffle products due to its ease of cooking and the wide range of truffle-based recipes that can be prepared with it. How to cook the Truffle Sauce: Ready for use, easy to cook, it can be consumed either at room temperature or slightly heated in a saucepan. It is advisable to use it without the addition of other ingredients, even if its taste goes very well with extra virgin olive oil, butter, Parmesan cheese or any other kind of seasoning that your imagination may suggests you. Truffle Sauce is a very versatile product that is well-suited for the preparation of a wide variety of truffle-based recipes, namely: fettuccine, tagliatelle, risottos, egg pasta, bruschette, canapés, pizzas, ravioli and ravioloni stuffing, truffle omelettes, roasted trout, meat and fish-based second courses. Recommended dose: 20-25 g per person.



BOTTLED (Olive Oil, aroma) Black or White Truffle Flavoured Oil is a perfect Seasoning to prepare refined and elegant recipes, enriched with the special fragrance of Truffle. How to cook the Black Truffle Flavoured Oil: a ready-to-use seasoning to be consumed on its own or with fresh truffle or in sauce, to enhance its taste. We recommend serving it raw on hot or cold dishes, but it can also be added halfway through the cooking of your dishes; we do not recommend using it at the beginning of cooking, because in this case the truffle flavour would be partly lost. Excellent on first courses such as dried or fresh pasta dishes, on meat and fish-based second courses, and to add taste to vegetable side dishes or mouth-watering appetizers, ranging from bruschette to canapés. It can also be added during the preparation of pasta stuffing, pasta condiments and sauces; it can make particularly attractive even very simple recipes, such as the classic fried egg. The recommended dose is approximately 10-15 ml per person, although it is advisable to keep on the table a bottle of this refined oil, to be added as needed depending on personal tastes.IN BOTTIGLIA L’Olio Aromatizzato al Tartufo Nero è un Condimento ideale per realizzare ricette raffinate ed eleganti, impreziosite dal ricercato aroma di Tartufo. Come cucinare l’Olio Aromatizzato al Tartufo Nero: condimento pronto per l’uso, da impiegare da solo o con il tartufo fresco o in salsa per aumentarne il gusto. Consigliamo di servirlo a crudo su piatti caldi o freddi, ma può essere aggiunto anche a metà cottura delle vostre pietanze; ne sconsigliamo l’uso ad inizio cottura, perché in tal caso, verrebbe disperso parte dell’aroma di tartufo. Ottimo su primi piatti di pasta secca o fresca, su secondi di carne e pesce, per impreziosire contorni di verdure o antipasti sfiziosi, dalle bruschette ai crostini. Da aggiungere anche durante la preparazione di ripieni per pasta, sughi e salse; è in grado di rendere particolarmente appetibili anche ricette molto semplici come il classico uovo al tegamino. La dose consigliata è di circa 10/15 ml a persona, anche se è consigliabile tenere sulla tavola una bottiglia del raffinato olio, da aggiungere a piacere a seconda dei gusti personali.



CREAM (porcini - Boletus Edulis, Tuber Magnatum Pico, salt, flavouring, garlic) The Porcini and White Truffle Cream achieves the perfect balance between the intense aroma of porcini mushrooms and the refined taste of the white truffle. Excellent for cooking simple or elaborate truffle and mushroom-based recipes. How to cook the Porcini and White Truffle Cream: to be prepared with cooking water (if used for seasoning pasta), or in olive oil or cream, according to taste. Heat the sauce slightly, whether concentrated or diluted, in a saucepan and use it as a seasoning directly on dishes or as a filling for pasta or meat-based second courses. The wide variety of truffle-based recipes that we can prepare include risottos, tagliatelle and fettuccine with Porcini and White Truffle Cream, meat fillets, pizza seasoning, and stuffing for ravioli, lasagne and omelettes. Recommended dose: 20-25 g per person.CREMA (Funghi porcini Boletus Edulis, Tuber Magnatum Pico, sale, aroma,aglio) La Crema di Funghi Porcini e Tartufo Bianco realizza l’equilibrio perfetto tra l’aroma intenso dei funghi porcini ed il gusto raffinato del tartufo bianco.Ottima per cucinare ricette semplici o elaborate a base di tartufo e funghi. Come cucinare la Crema di Funghi Porcini e Tartufo Bianco: da cucinare con acqua di cottura (se utilizzata per condire pasta),oppure in olio di oliva, o panna a seconda dei gusti. Scaldare leggermente la salsa, concentrata o diluita, in un pentolino ed utilizzarla come condimento direttamente sulle pietanze o come ripieno per pasta o secondi di carne. Tra le ricette a base di tartufo che si possono cucinare abbiamo risotti, Tagliatelle e fettuccine alla crema di funghi porcini e tartufo bianco, filetti di carne, condimento per pizze, ripieni per ravioli, lasagne e frittate. La dose consigliata è di 20/25 gr a persona.