Pastificio Milazzo

The “Pastificio Milazzo” was founded in 1992 in San Cono, a small town in the Sicilian hinterland, located 15 km away from Caltagirone and about 80 km away from Catania.
From the very beginning, the founder, Mr. Rocco Milazzo looked for the best semolina blends, reaching the top in the last few years, obtaining a 100% Sicilian certified semolina pasta.
Milazzo pasta is handcrafted, with exclusively Sicilian durum wheat semolina.
It is a long-life “artisan pasta”, with a duration of about 24 months from production.
The slow production by means of bronze drawing generates a rough and porous product capable of retaining the most delicious sauce in the best possible way.
The pasta, placed on food frames, is dried inside a static cell, at a low temperature of maximum 38 °, the latter operation, which allows the preservation of the organoleptic properties of the product.
In addition to the traditional durum wheat semolina pasta, Pastificio Milazzo produces other specialties with the addition of natural flavors.


Il “Pastificio Milazzo” nasce nel 1992 a San Cono, un paesino dell’entroterra Siciliano, sito a 15 Km da Caltagirone ed a circa 80 da Catania.
Già dalle origini, il fondatore, il Sig. Rocco Milazzo è andato alla ricerca delle migliori miscele di semole, raggiungendo il top negli ultimissimi anni, ottenendo una pasta da semola certificata 100% Siciliana.

La pasta Milazzo viene prodotta artigianalmente, con semola di grano duro di provenienza esclusivamente siciliana.
E’ una “pasta artigianale” a lunga conservazione, con una durata di circa 24 mesi dalla produzione.
La lenta produzione mediante trafilatura al bronzo, genera un prodotto ruvido e poroso capace di trattenere al meglio il condimento.
La pasta, posizionata su telai per alimenti, viene essiccata all’interno di celle statiche, ad una bassa temperatura di massimo 38°, operazione quest’ultima, che permette il mantenimento delle proprietà organolettiche del prodotto.

Oltre la tradizionale pasta di semola di grano duro il Pastificio Milazzo produce altre specialità con aggiunta di aromi naturali.

Year of establishment:

1992

Number of employees:

UP TO 2 EMPLOYEES

Annual turnover:

Under 250.000 Euro

Reference year of turnover:

2020

Export turnover:

0

Activities:

Manufacture of farinaceous products


Spot Pastificio Milazzo


Spot 30 secondi Pastificio Milazzo

Catalogo prodotti Pastificio Milazzo in PDF

Company:

PASTIFICIO MILAZZO DI MILAZZO ROCCO

Telephone:

+39 0933970888

Address:

VIALE L. STURZO

City:

SAN CONO (CT)

Zip Code:

95040

Social media:

No business proposals uploaded

Milazzo “Pappardelle” are 100% Sicilian as they are produced exclusively with Sicilian certified durum wheat semolina.
With a width of 13 mm., They are unique in their species as they have a thickness of 1.6 mm., A feature that makes them very “full-bodied” and very tasty at the same time.

Ingredients:
Durum wheat flour,
Water.

Le “Pappardelle” Milazzo sono 100% siciliane in quanto prodotte, esclusivamente, con semola di grano duro certificato Siciliano.
Con una larghezza di 13 mm., sono uniche nella loro specie in quanto hanno uno spessore di 1,6 mm., caratteristica questa che le rende molto “corpose” e gustosissime nello stesso tempo.

Ingredienti:
Semola di GRANO duro,
Acqua.




Milazzo "Tagliatelle" are 100% Sicilian as they are produced exclusively with Sicilian certified durum wheat semolina.
With a width of 13 mm., They are unique in their species as they have a thickness of 1.6 mm., A feature that makes them very “full-bodied” and very tasty at the same time.

Ingredients:
Durum wheat flour,
Water.

Le “Tagliatelle” Milazzo sono 100% siciliane in quanto prodotte, esclusivamente, con semola di grano duro certificato” Siciliano.
Con una larghezza di 6 mm., sono uniche nella loro specie in quanto hanno uno spessore di 1,6 mm., caratteristica questa che le rende molto “corpose” e gustosissime nello stesso tempo.

Ingredienti:
Semola di GRANO duro,
Acqua.




Milazzo "Paccheri rigati" are 100% Sicilian as they are produced exclusively with Sicilian certified durum wheat semolina.

Ingredients:
Durum wheat flour,
Water.


I “Paccheri rigati” Milazzo sono 100% siciliani in quanto prodotti, esclusivamente, con semola di grano duro certificato Siciliano.

Ingredienti:
Semola di GRANO duro,
Acqua.





Milazzo "Busiate siciliane" are 100% Sicilian as they are produced exclusively with Sicilian certified durum wheat semolina.

Ingredients:
Durum wheat flour,
Water.


Le “Busiate Siciliane di grano duro” Milazzo sono 100% siciliane in quanto prodotte, esclusivamente, con semola di grano duro certificato Siciliano.

Ingredienti:
Semola di GRANO duro,
Acqua.




Milazzo's “Tagliatelle at black of cuttlefish” are produced exclusively with Sicilian certified durum wheat semolina.
They have a width of 6 mm. and a thickness of 1.6 mm.

Ingredients:
Durum wheat flour,
Cuttlefish ink (4%),
Water.

Thickener E-466

Allergens: contains Mollusks and may contain traces of Crustaceans, Fish, Milk and Celery

Le “Tagliatelle al nero di seppia” Milazzo sono prodotte, esclusivamente, con semola di grano duro certificato Siciliano.
Presentano una larghezza di 6 mm. ed uno spessore di 1,6 mm.

Ingredienti:
Semola di GRANO duro,
Acqua,
Nero di Seppia(4%)

Ingredienti Nero di Seppia :
Addensante E- 466
Allergeni: contiene Molluschi e può contenere tracce di Crostacei, Pesce, Latte e Sedano.