LIBERARMONIA

SOCIAL COOPERATIVE THAT CULTIVATES LAND CONFISCATED FROM THE MAFIA AND PRODUCES NATURAL ORGANIC FOOD PRODUCTS ACCORDING TO THE FOLLOWING PARAMETERS:
1) PROTECTION OF THE SOIL;
2) RESPECT FOR THE ENVIRONMENT;
3) CONSUMER HEALTH;
4) FOOD SAFETY.
THE WHOLE PRODUCTION CHAIN ​​IS TRACED, FROM CULTIVATION TO PROCESSING, PACKAGING AND MARKETING.

COOPERATIVA SOCIALE CHE COLTIVA TERRENI CONFISCATI ALLA MAFIA E PRODUCE PRODOTTI ALIMENTARI BIOLOGICI NATURALI SEGUENDO I SEGUENTI PARAMETRI:
1) SALVAGUARDIA DEL SUOLO;
2) RISPETTO DELL'AMBIENTE;
3) SALUTE DEI CONSUMATORI;
4) SICUREZZA ALIMENTARE.
TUTTA LA FILIERA DI PRODUZIONE E' TRACCIATA, DALLA COLTIVAZIONE ALLA TRASFORMAZIONE, CONFEZIONAMENTO E COMMERCIALIZZAZIONE.

Year of establishment:

2011

Number of employees:

FROM 3 TO 9 EMPLOYEES

Annual turnover:

Under 250.000 Euro

Reference year of turnover:

2020

Export turnover:

Not available

Activities:

Cultivation of grain (excluding rice), grain legumes and oily seeds

Cultivation of grain (excluding rice)

Cultivation of grain legumes

Grape cultivation

Cultivation of oily fruit


SOCIAL COOPERATIVE THAT CULTIVATES LAND CONFISCATED FROM THE MAFIA AND PRODUCES NATURAL ORGANIC FOOD PRODUCTS ACCORDING TO THE FOLLOWING PARAMETERS: 1) PROTECTION OF THE SOIL; 2) RESPECT FOR THE ENVIRONMENT; 3) CONSUMER HEALTH; 4) FOOD SAFETY. THE WHOLE PRODUCTION CHAIN ​​IS TRACED, FROM CULTIVATION TO PROCESSING, PACKAGING AND MARKETING.

LIBERARMONIA depliant prodotti

Company:

LIBERARMONIA SOCIETA' COOPERATIVA SOCIALE - O.N.L.U.S.

Telephone:

+39 3297876311

Address:

VIA PRINCIPE MORSO NASELLI 30

City:

POGGIOREALE (TP)

Zip Code:

91020

Social media:

No business proposals uploaded

Organic BLACK lentils from lands freed from mafias and associated producers. They are a specialty of Sicilian production, also known by the name of Beluga, with a particular taste and a high nutritional value. Low in fat and very rich in protein and fiber, black Beluga lentils are appreciated not only for their excellent nutritional values ​​and for their sweet and delicate flavor (similar to that of hazelnuts) but also for their simplicity of cooking (since they do not require soaking and cook in a pot in an average of 20/25 minutes) and for their ability to adapt to different types of recipes.
Available in packs of 400 g

Lenticchie NERE biologiche provenienti dalle terre liberate dalle mafie e dai produttori associati. Sono una specialità della produzione siciliana, conosciuta anche con il nome di Beluga, dal gusto particolare e di un'alto potere nutritivo. Povere di grassi e molto ricche di proteine e di fibre, le lenticchie nere Beluga sono apprezzate non solo per gli ottimi valori nutrizionali e per il sapore dolce e delicato (simile a quello delle nocciole) ma anche per la loro semplicità di cottura (visto che non richiedono ammollo e che cuociono in pentola mediamente in 20/25 minuti) e per la loro capacità di adattarsi a diversi tipi di ricette.
Disponibili in confezioni da 400 gr



Bronze drawn slow drying organic Sicilian durum wheat semolina pasta from the "Lands liberated from the mafias and associated producers". The Busiate represent the maximum expression of the "Buon Grano di Sicilia", with a helicoidal shape with short curls, a symbol of the succulent and robust Sicilian culinary tradition. They have a characteristic spiral shape and hold the sauce in their curls, making the dish appetizing. It is an artisanal pasta with a tasty and genuine flavour. They are ideal with pesto, fish, meat sauce or whatever you prefer. Available in packs of 500 g - Cooking time: 7 -10 min.
INGREDIENTS: organic durum wheat semolina, water

Pasta di semola di grano duro siciliano biologica a lenta essiccazione a bassa temperatura trafilata al bronzo proveniente dalle "Terre liberate dalle mafie e dai produttori associati". Le Busiate rappresentano la massima espressione del “Buon Grano di Sicilia”, di forma a elicoidale a riccioli corti, simbolo della succulenta e robusta tradizione culinaria siciliana. Hanno una caratteristica forma a spirale e trattengono il sugo nei suoi riccioli rendendo il piatto appetitoso. E’ una pasta artigianale dal sapore gustoso e genuino. Sono ideali al pesto, al pesce, al ragù o come qualsivoglia si preferisce. Disponibili in confezioni da 500 gr - Cottura: 7 -10 min.
INGREDIENTI: semola di grano duro biologico, acqua



Organic extra virgin olive oil, coming from the Terre Liberate from the mafias and associated producers", from olives grown and pressed in Italy within 12 hours of harvesting. The olives are harvested by hand, the milling and extraction takes place by mechanical means , at a very low temperature below 27 ° C. In fact, the oil is honored with the "cold extracted" requirement. It has a very bright green color and a sweet, delicate and fruity taste. It is mainly produced from centuries-old olive groves of large size and luxuriance, in Sicily in the Belice Valley.The olives are harvested by the young people of the Liberarmonia cooperative who take care of their transport and milling.It can be eaten raw in salads, ideal for panelle, crocchè, for grilled meat or fish , for fries of all kinds.Available in packs of 0,5 L, 0,75 L, 1 L, 3 L, 5 L

Olio extra vergine di oliva biologico, proveniente dalle Terre Liberate dalle mafie e dai produttori associati", da olive coltivate e molite in Italia entro le 12 ore dalla raccolta. La raccolta delle olive è manuale, la molitura e l'estrazione avviene mediante procedimenti meccanici, a bassissima temperatura al di sotto di 27 °C. Infatti l''olio si pregia del requisito "estratto a freddo". Ha un colore verde molto acceso ed è dal sapore dolce, delicato e fruttato. E' prodotto prevalentemente da oliveti secolari di grande dimensione e rigogliosità, in Sicilia nella Valle del Belice. Le olive sono raccolte dai giovani della cooperativa Liberarmonia che ne curano il trasporto e la molitura. Si gusta a crudo nelle insalate, ideale per panelle, crocchè, per grigliate di carne o pesce, per fritturine di ogni tipo. Disponibili in confezioni da 0,5 L, 0,75 L, 1 L, 3 L, 5 L



Organic Sicilian durum wheat flour, coming from the "Lands freed from the mafias and associated producers", distinguished by the brand "The good wheat of Sicily", It is obtained from the heart of durum wheat of the "Simeto" variety, milled in small artisan mills that they enhance its product and organoleptic properties.It is ideal for bread, pizza and biscuits.Available in 1 kg packs, Kg 2
INGREDIENTS: organic durum wheat

Farina di grano duro siciliano biologica, proveniente dalle "Terre liberate dalle mafie e dai produttori associati", contraddistinta dal marchio "Il buon grano di sicilia”, Si ricava dal cuore del grano duro della varietà “Simeto”, molito in piccoli mulini artigianali che ne esaltano le proprietà merceologiche e organolettiche. E’ ideale per pane, pizza e biscotti. Disponibili in confezioni da Kg 1, Kg 2
INGREDIENTI: grano duro biologico



Olives of the Nocellara del Belice cultivar, grown and harvested by hand in the Valle del Belice area in Sicily. The olives are selected one by one and undergo a process of seasoning and de-bittering of the product which makes it SWEET. They are crunchy with a low salt concentration and have a bright green colour, characteristics of this specific processing method.
Available in packs of: 500 g drained weight
Ingredients: green olives, water, salt, citric acid

Olive della cultivar Nocellara del Belice, coltivate e raccolte a mano nel territorio della Valle del Belice in terra Sicilia. Le olive vengono selezionate una per una e subiscono un processo di stagionatura e di deamarizzazione del prodotto che lo rende DOLCE. Risultano croccanti con una bassa concentrazione di sale ed hanno un colore verde brillante, caratteristiche di questo specifico metodo di lavorazione.
Disponibili in confezioni da: 500 gr peso sgocciolato
Ingredienti: olive verdi, acqua, sale, acido citrico