Le Tre Castagne dell'Etna

Le Tre Castagne dell'Etna S.r.l. è un’azienda artigianale a conduzione familiare di recente costituzione con sito di produzione a Trecastagni (CT).
La società produce e vende conserve alimentari e si contraddistingue proponendo sul mercato una linea innovativa che ha ricevuto notevoli apprezzamenti ovvero il pesto, la crema e la confettura di castagne.
L’azienda si pone come obiettivo la valorizzazione del prodotto locale puntando sull’utilizzo di materia prima proveniente prevalentemente dal territorio siciliano.
Le lavorazioni avvengono secondo le ricette tradizionali, ma con l’ausilio di tecnologie innovative quali il concentratore in vuoto che permette la produzione senza l’utilizzo di agenti chimici quali conservanti e coloranti e permette altresì di non alterare caratteristiche organolettiche, colore, profumo, e sapore delle materie prime utilizzate.
Come da catalogo prodotti, le principali produzioni sono: marmellate, confetture, gelatine di frutta, creme spalmabili, succhi di frutta, pesti, paté, salse e sughi, croccanti, granella e farina di frutta secca in vari formati.
Oltre alla produzione e commercializzazione dei prodotti a marchio proprio, l’azienda è specializzata in servizi B2B quali lavorazione e produzione in private label per rivenditori e canali Horeca.

Year of establishment:

2018

Number of employees:

UP TO 2 EMPLOYEES

Annual turnover:

Under 250.000 Euro

Reference year of turnover:

2022

Export turnover:

Less than 75.000 Euro

Activities:

PROCESSING AND PRESERVATION OF FRUIT AND VEGETABLES

Production of seasoning and spices

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Presentazione aziendale

Catalogo prodotti 2023

Company:

Le Tre Castagne dell'Etna Srl

Telephone:

+39 0955878607

Address:

Via Luigi Capuana 47

City:

TRECASTAGNI (CT)

Zip Code:

95039

Social media:

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Our pistachio pesto is an excellent sauce for pasta.

COMPOSITION:

Pistachio 50%, sunflower oil, salt and pepper.



Sweet pistachio cream spreadable in the velvety version, extremely fine and delicate on the palate but with an intense and enveloping pistachio taste. Jar of 200 g.

Product without preservatives and artificial colors and Gluten Free
INGREDIENTS:

Pistachio 40%, sugar, vegetable oils and fats (oils (sunflower), fats (coconut and cocoa)), skimmed milk powder, whey powder, sunflower lecithin, flavoring (vanillin).



Our home-made tomato puree is one of the best and most common preserves to be used at home. Its flavor comes from some very precise rules, from the choice of Italian tomatoes to use, to the sterilization of the jars, to the procedure and cooking. To be enjoyed all year round, even when tomatoes are no longer in season, a fresh, authentic and delicious tomato sauce, perfect for seasoning pasta and enriching many other dishes in the kitchen!

How is it produced?

The best tomatoes are selected, cut and heated to a temperature above 90°. Thanks to centrifugation, the juice is separated from the peel and seeds.

Concentration occurs by evaporation
inside stainless steel plants kept under vacuum. The temperature is raised to 65° to ensure the preservation of the organoleptic qualities of the product, after which the tomato puree is pasteurised.

It takes about 2kg of fresh tomatoes to make 1kg of tomato puree.
RAW MATERIALS: Sicilian tomatoes

CHARACTERISTICS: dense – full-bodied – intense taste – Vegan Friendly

CONTAINER: Glass bottle



Toasted almonds in pack from 500 g.

Almond origin: Sicily



Artisan Sicilian Caponata made by carefully selecting and working with the individual raw materials, fresh and genuine products typical of our territory.

A mix of flavors enclosed in a jar: aubergines, peppers, carrots, onions, celery, tomato puree, raisins and pine nuts.

Typical dish of Sicilian cuisine, ideal as a side dish, appetizer or as a single dish.