Edicioni i pestë i Javës së Kuzhinës Italiane në Shqipëri, 16-25 nëntor 2020

Nga sot nisim edicionin e pestë të Javës së Kuzhinës Italiane në Shqipëri, tema e vitit 2020 do të jetë "Dije dhe Shije të Tokave italiane, në 200 vjetorin e lindjes së Pellegrino Artusi-t", gastronomit të njohur italian, që ishte autori i udhëzuesit të parë gastronomik të Vendit të bukur.

Gjatë kësaj jave do të propozojmë shumë nisma me qëllim promovimin e "markës Italia" dhe vlerat që ajo përfaqëson: qëndrueshmërinë, cilësinë dhe sigurinë, identitetin, territorin, shëndetin. 

Të gjitha takimet do të mundësohen përmes internetit duke nisur me Kursin e Kuzhinës Ushqimore, i planifikuar në kanalet tona sot në orën 18.00
Konsultoni njoftimin për shtyp dhe programin e takimeve në këtë link:
https://ambtirana.esteri.it/.../comunicato-stampa-v...

Mos humbisni përditësimet në rrjetet tona sociale dhe merrni pjesë në video kurset për të mësuar më shumë rreth kuzhinës autentike italiane. #vivereALLitaliana

________

Con oggi diamo il via alla V edizione della Settimana della Cucina in Albania, il tema del 2020 sarà “Saperi e Sapori delle Terre Italiane, a 200 anni dalla nascita di Pellegrino Artusi”, il noto gastronomo italiano che fu autore della prima guida gastronomica del Belpaese.

In questa settimana vi proporremo tante iniziative con l'obiettivo di promuovere il "brand Italia" e i valori che rappresenta: sostenibilità, qualità sicurezza, identità, territorio, salute.

Tutti gli appuntamenti saranno fruibili in sicurezza via web a cominciare dal Corso di Cucina Alimentare previsto sui nostri canali oggi alle 18.00

Consulta il comunicato e il programma degli eventi a questo link:

https://ambtirana.esteri.it/.../comunicato-stampa-v...

Non perdere gli aggiornamenti sui nostri canali social e partecipa ai video corsi per imparare qualcosa in più sull'autentica cucina italiana. #vivereALLitaliana

Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale

Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural

Consolato Generale d'Italia Valona

Italian Trade Agency - Tirana Office

Conad Albania

Kompania Neranxi

Associazione Italiana Sommelier

Club AIS Albania