Java e Kuzhinës Italiane në Kosove, 23-29 nëntor 2020

Java e Kuzhines Italiane do të zhvillohet këtë vit në Kosovë ashtu si edhe ne mbarë Botën nga 23 deri me 29 nëntor 2020.

Edicioni i V koinçidon me dyqindvjetorin e lindjes së Pellegrino Artusi, babait të gatimit shtëpiak italian dhe autor i traktatit të parë gastronomik "Shkenca në kuzhinë dhe arti i të ngrënit mirë".

Fokusi i Javës do të jenë lidhjet thelbësore ndërmjet trashëgimisë kulturore dhe enogastronomisë, traditës dhe evolucionit të të ngrënit shëndetshëm, si dhe Dietës mesdhetare - model i mënyrës të të jetuarit të ekulibruar - dhe territorit, origjinës së gjurmueshme, të mbrojtur dhe të kontrolluar, për të kundërshtuar fenomenin Italian sounding.

Në edicionin e V-të të Javës së Kuzhinës Italiane, e cila realizohet nën kujdesin e Ambasadës Italiane në Prishtinë dhe Italian Trade Agency (ICE), marrin pjesë: Conad Shpk, Super Viva me produktet Coop Italian Food, Gruppo Migros, Gruppo Emona, Meridian Corporation, Spar, Onix-Lavazza, Catering NTP, Swiss Diamond Hotel, Hotel Emerald, Soma, Shpija e vjeter, "91 Avenue" Lounge & Restaurant

Do të gatuajnë me ne Blerona Zeqiri, Vesa Smolica, Gjiko, Arsim Mehmeti, Dardan Cahani e Safet Mehemetaj.

Per me shume informacion vizitoni web faqen e dedikuar në adresën: https://www.italiantastekosovo.com/index.php  por, mund te na ndiqni edhe ne rrjetet tona sociale ne Facebook dhe Twitter

--------------

La Settimana della Cucina Italiana si svolgerà quest'anno in Kosovo e nel mondo dal 23 al 29 novembre 2020.

Questa V edizione coincide con il bicentenario della nascita di Pellegrino Artusi, padre della cucina domestica italiana e autore del primo trattato gastronomico dell’Italia unita "La scienza in cucina e l'arte del buon mangiare".

Il focus della Settimana saranno dunque legami essenziali tra patrimonio culturale, enogastronomia, tradizione e evoluzione del mangiar sano, nonché la Dieta mediterranea come modello di stile di vita equilibrato e il territorio, l’origine tracciata, protetta e controllata come contraltare al fenomeno deleterio dell’Italian sounding.

Alla V Settimana della Cucina Italiana, curata dall’Ambasciata d’Italia a Pristina e dall’Ufficio ICE, partecipano: Conad Shpk, Super Viva con i prodotti Coop Italian Food, Gruppo Migros, Gruppo Emona, Meridian Corporation, Spar, Onix-Lavazza, Catering NTP, Swiss Diamond Hotel, Hotel Emerald, Soma, Shpija e vjeter, "91 Avenue" Lounge & Restaurant

Cucineranno con noi Blerona Zeqiri, Vesa Smolica, Gjiko, Arsim Mehmeti, Dardan Cahani e Safet Mehemetaj.

Per maggiori informazioni visita la nostra pagina dedicata al link https://www.italiantastekosovo.com/index.php e seguici sui nostri canali social Facebook e Twitter