CASCINA SAN MAURO

L’Azienda Agricola San Mauro nasce nel 1967, in provincia di Piacenza. E’ un’azienda agricola di oltre 200
ettari a conduzione familiare, in cui viene seguito un rigoroso rispetto per l’ambiente e la salute a partire da un protocollo
di produzione integrata, passando per l’utilizzo della micro irrigazione, fino ad arrivare alle ridotte emissioni di CO2 . La
principale produzione della San Mauro è il pomodoro, il quale viene seguito in ogni sua fase fenologica, dal seme alla
raccolta, per intervenire ove strettamente necessario. Sistematicamente vengono eseguite analisi dei terreni e del
prodotto stesso per ridurre l’utilizzo di fertilizzanti. La raccolta meccanizzata avviene dalla fine del mese di luglio fino alla
fine di settembre, quando il pomodoro è nella sua migliore fase fenologica, al massimo delle sue qualità. Nel 2019 è stato
creato un laboratorio di confezionamento aziendale, dotato dei più moderni sistemi di lavorazione per la produzione di
formati destinati alla ristorazione e alla vendita al dettaglio. La lavorazione, seguita strettamente in ogni passaggio,
garantisce tracciabilità ed origine della materia prima, rigorosamente certificata, oltre all’elevata qualità dei prodotti
ottenuti.

Year of establishment:

2000

Number of employees:

UP TO 2 EMPLOYEES

Annual turnover:

between 0.5 and 2.5 million Euro

Reference year of turnover:

2016

Export turnover:

0

Activities:

AGRICULTURAL CULTIVATION AND PRODUCTION OF ANIMAL PRODUCTS, HUNTING AND RELATED SERVICES

CULTIVATION OF NON-PERMANENT FARMING CROPS

Cultivation of grain (excluding rice)

Mixed cultivation of grain, grain legumes and oily seeds

Cultivation of vegetables (including melons): leafy, stem, fruit, roots, bulbs and tubers in the open air (excluding sugar beet and potatoes)

Wholesale trade of preserved fruit and vegetables

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CATALOGUE

Company:

AZIENDA AGRICOLA SAN MAURO

Address:

LOC COSTA 10

City:

PIACENZA GRAGNANO TREBBIENSE (PC)

Zip Code:

29010

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It’s a classical tomato puree, with a
fresh taste and creamy. In a few moments it makes anyone
able to prepare tasty courses. Even in the frenzy
of our modern life, it definitively give you a great moments
of tranquility as the usual countryside’s ones.



Any taste bring you back to the past. It’s the “grandma’s pulp’’, the coarse one, slowly cooked. It releases the whole fragrance of the rural tradition, the one of the family finally reunited around the table in a feast day.



All the taste of fresh sun-ripened tomatoes, with the addition of fine vegetables. It is the queen of Mediterranean cuisine, used for any recipe around the world. Tasting it is a real dip in the warm and bright summer. It is like walking through the vegetable garden, losing yourself in the scents of nature.


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